Hana Suberová - hormonální jóga

Terapie pohybem s.r.o.
+420 608 824 787
hsuberova@gmail.com



ANNA ŠEBESTOVÁ 

Miluju přírodu, bylinky a opravdu přírodní kosmetiku – přírodní nejen na obalu kelímku, ale i uvnitř. Věřím, že když se o naše tělo staráme tak, jak je mu přirozené a naučíme se vnímat potřeby své pleti, odmění se nám. Nasloucháme-li své intuici - naše tělo nám dává jasné signály a impulsy o tom co zrovna potřebuje. Někdy si žádá více péče a výživy, jindy zklidnění, či hydrataci? Rozpoznejte potřeby vaší pleti v průběhu měsíce i roku a citlivě na ně reagujte s pomocí přírodních surovin, odměnou vám bude čistá, krásná a rozjasněná pleť. Již několik let připravuji s radostí balzámy, krémy, deodoranty či bylinné masti pro sebe, svou rodinu a přátele. Na svých stránkách sdílím mé oblíbené a ověřené recepty ze světa přírodní kosmetiky a bylinek. Pokud by vás zaujaly, ráda se s vámi potkám na některém z mých kurzů či workshopů přírodní kosmetiky.

Hormonální jóga a přírodní kosmetika. S Annou Zoe Šebestovou

12.01.2020 14:48
Hormonální jóga a přírodní kosmetika

Jak spolu souvisí tyto dva „obory“ na první pohled vzdálené? Ač jsem tuto souvislost vnímala už déle, úplně jasně mi to došlo až na první hodině na kurzu u Hanky Suberové. Několikrát mi probleskla hlavou myšlenka, že mnoho žen, které využívají pozitiv hormonální jógy by ji třeba nepotřebovaly kdyby např. nepoužívaly tak hojně komerční kosmetiku, nebo běžné přípravky do domácnosti. 

Problémových látek najdeme dnes jistě mnoho na každém kroku, 

ale jedny specifické látky, které mohou mít za následek např. rozházený hormonální systém jsou látky, kterým říkáme tzv. hormonální disruptory. „Jsou to chemikálie, které výrazným způsobem zasahují do hormonálních regulací, tj. mohou narušovat produkci nebo působení některých hormonů. Výsledkem jejich účinků je vždy narušení zdraví, vývoje, plodnosti, ale i riziko vzniku rakoviny a duševních poruch. 

Hormonální disruptory jsou součástí mnoha produktů, se kterými se setkáváme v každodenním životě, jako jsou kosmetické a úklidové prostředky, hračky, igelitové závěsy a ubrusy, bytový textil, nábytek, matrace, oblečení, CD a DVD.“ (A.STRUNECKÁ, Jak přežít dobu jedovou). Většině těchto látek se tak lze vědomě vyhýbat, možná právě s výjimkou kosmetiky a prostředků do domácnosti. Naše pokožka totiž absorbuje až 60% toho, co na ní namažeme. Je již dokázané, že chemické filtry (např. oxybenzon) používané v běžných opalovacích krémech pronikají do krevního řečiště kde pak narušují normální funkci hormonů. Proto se dnes již mnoho žen a dívek zajímá o alternativu ke komerční kosmetice v drogeriích tzv. přírodní kosmetiku – tedy kosmetiku, která nejen, že neobsahuje látky pro nás škodlivé, ale naopak využívá sílu přírody a bylinek v péči o nás a naše tělo. Jeden z tipů na přírodní péči o pleť mám pro vás v následujícím článku.