Hana Suberová - hormonální jóga

Terapie pohybem s.r.o.
+420 608 824 787
hsuberova@gmail.com


ING. VENDULA JOHANES

fyzioterapeut se specializací na metodu Ludmily Mojžíšové

"Vystudovala jsem vyšší odbornou školu, poté bakalářské studium fyzioterapie a pořád mi to bylo málo, takže jsem si už dálkově dodělala inženýrské studium managementu ve zdravotnictví.

Působím na ambulantní rehabilitaci v Olomouci, provádím semináře v Praze a Brně.

Metodou Ludmily Mojžíšové se intenzivně zabývám 10 let. Výsledkem mé dosavadní práce je asi 90 miminek a neustále přibývají další.

Největší pocit naplnění zažívám při čtení zpráv od svých pacientek, že otěhotněly, srovnal se jim menstruační cyklus, že ovulují, odezněly bolesti, nebo že jsou na tom psychicky lépe, odhodlány jít dál, vytrvat, zkoušet a nevzdávat se."

www.vendulajohanes.cz

 

 

 

O metodě Ludmily Mojžíšové s fyzioterapeutkou Vendulou Johanes

05.07.2019 10:53

Milá Vendulko, vím, že se jako fyzioterapeutka věnuješ krásnému cvičení – metodě Ludmily Mojžíšové. Mohla bys popsat, co je to metoda Ludmily Mojžíšové a jak jsi se k ní dostala?

Metoda Ludmily Mojžíšové je úžasná rehabilitační metoda, která by měla být první volbou v léčbě funkční ženské neplodnosti, protože je nejméně invazivní a neovlivňuje výsledky jiných vyšetření. Metoda Ludmily Mojžíšové spočívá v šetrném uvolnění svalů pánevního dna per rectum (přes konečník), v mobilizaci páteře, žeber, kyčlí a v nastolení rovnováhy mezi svaly, které mají tendenci ke zkrácení a oslabení.

K této metodě mě vedla dlouhá cesta, ale jsem si jistá, že je to ta nejlepší cesta, kterou jsem se mohla vydat. Přináší mi mnoho uspokojení, je mou součástí a ráda  své poslání, zkušenosti a energii předávám s empatií a pokorou dál. Je pro mě hnacím motorem každé nové těhotenství a naplňuje mě štěstím každé narozené miminko díky MLM. Vždyť jsem pomohla něčemu tak úžasnému, k novému životu. Miluji svoji práci.

Pomohla jsi mnoha ženám k miminku, co dalšího u Tebe ženy hledají, když přijdou na kurz?

Metoda je velmi účinná při nepravidelné menstruaci, bolestivé menstruaci, při krvácení v koagulech (sraženiny), retroverzi dělohy, endometrióze, opakovaných potratech, bolestech při pohlavním styku, chybění orgasmu, inkontinenci, metoda je vhodná také jako podpůrná terapie při plánovaném IUI, ET, KET. A v neposlední řadě u mužů výrazně zlepšuje spermiogram.

Máš nějaký příběh ženy, nebo páru, který byl pro Tebe speciální, „dostal“ Tě?

Všechny pacientky jsou pro mě speciální a výjimečné, na každou se snažím nacítit, pamatuji si většinu svých pacientek, nejvíce ty, u kterých se zadařilo a otěhotněly. S některými jsem stále v kontaktu, některé se za mnou staví v práci i s miminkem, jiné pošlou alespoň fotečku, kterou si dám na nástěnku k sobě do ordinace. A samozřejmě úplně první miminko, teď už je Alence 8 let. Je to celé srdeční záležitost.

Jak pomohlo cvičení Tobě?

Před 5 lety mi diagnostikovali endometriózu, což je onemocnění, při kterém je děložní sliznice mimo dělohu,kde způsobuje srůsty a bolesti. Takže ideální případ pro metodu Ludmily Mojžíšové. Měla jsem hodně stažené svaly pánevního dna, tuhou kostrč, bolesti mě omezovaly v běžném životě. Po operaci, kdy mi rozrušili srůsty, po uvolnění pánevního dna a následném cvičení jsem již 4 roky zcela bez bolestí a moc za to děkuji.

Mohla bys popsat nějaký cvik, který si ráda cvičíš?

Jelikož jsou svaly pánevního dna ve většině případů přetížené a stažené, mám ráda cvik „žabák“ vleže na břiše. Je účinný při blokádách křížokyčelního skloubení, protahuje svaly v oblasti kyčlí a svaly pánevního dna při něm relaxují. Snažím se ho cvičit každý den před spaním.

Na závěr se Tě zeptám, co bys řekla ženě, která k Tobě přijde s diagnozou „neplodnost“?

Když chcete něčeho dosáhnout, jděte za tím. Tečka.